Víťazmi PRO kategórie sú Iron Marmots, bronz ide do brnenských rúk

Vrcholom sobotného programu na Slovak Floorball Cupe boli záverečné tri vyraďovacie kolá najsilnejšie obsadenej mužskej kategórie. V nabitom programe sa osmička účastníkov cez štvrťfinále zúžila na top štvorku a z nej vzišli finalisti. Finále malo čisto švajčiarske obsadenie, kým boj o bronz ponúkol česko-slovenský boj Bulldogs Brno – Snipers Bratislava. Úspešnejší bol český klub. Ženská časť turnaja má v hre najlepšiu štvoricu, rovnako ako juniori.

Muži OPEN

Široká mužská časť turnaja s 26 klubmi prešla masívnym sitom a do nedeľného programu pôjde najlepších osem. Chýbať budú traja zo šiestich víťazov základnej skupiny. Osemfinálový boj nezvládol AIK Kattohaikaras, DeLi a IBK Duško Team – Official. Na ich úkor idú ďalej české tímy IBK Grenades, Bejvávalo a Gykovy Stars. Prvenstvo v skupine sa podarilo vo vyraďovacej časti využiť Maskantje Juniors 00, FBC Blue Horses Stochov a Falcons Stará Ľubovňa. Z nižších pozícií top osmičku dopĺňa AIK Kladno a Maskantje Juniors. Za zmienku určite stoja suverénne víťazstvá 16:1 (Grenades – GRR Devils) a 18:1 (Maskantje Juniors – Nitra Windy-town). Štvrťfinálová fáza ponúkne derby dvoch výberov Maskantje, české duely Bejvávalo – Kladno a Stochov – Grenades aj meranie síl medzi Gykovy Stars a Starou Ľubovňou.

Juniori

O krôčik ďalej ako muži sú juniori. Tam už poznáme semifinalistov aj tímy na 5. a 6. mieste. Zápas o dve najnižšie priečky vyhralo ŠK Lido nad Horsepower.. Boje o medaily obstarajú Snipers Bratislava proti Králůvmu Dvůru a Black Angels s Hurikánom Bratislava. Obaja už majú jedno meranie síl za sebou a v oboch prípadoch šlo o peknú a vyrovnanú bitku.

Ženy

Kryštalizuje sa aj ženská časť turnaja, kde sa stále viac schyľuje ku finále medzi Harvardom Partizánske a Fram Ladies Teamom. Fram v sobotu dopoludnia spečatil prvenstvo v skupine výhrou nad Snipers Bratislava a vo štvrťfinále rozstrieľal Fiľakovo 13:0. Partizánčanky prvenstvo vo svojej skupine uhájili rannou výhrou nad Hurikánom Bratislava 2:0 a v prvom vyraďovacom kole „v suchom triku“ zdolal Heineberg AIK 9:1. V hre sú však stále aj ďalšie dve semifinalistky. Maďarský Phoenix Fireball zdolal zdolal „Snajperky“ 4:0 a vyzve Partizánske. Hurikán Bratislava v tesnejšom zápase vyhral nad Bratislavou Giants 2:0 a zahrá si s Framom.

Muži PRO

Sobotný večer patril najlepším mužským tímom. Ku zlatu sa prestrieľala švajčiarska partia Iron Marmots, ktorá zdolala Fram Floorball Team 4:3, Snipers Bratislava rovnakým pomerom a vo finále si nečakane presvedčivo poradila s Regazzi Verbano Unihockey 4:1. Ich švajčiarsky konkurent našiel prvého premožiteľa až v šiestom turnajovom zápase potom, ako vo štvrťfinále zdolal Dubnicu a v semifinále Bulldogs Brno. „Bulldoci“ sú bronzoví po výhre nad Snipers 4:0.

 

Aktuálné články