Špičkový turnaj a kvantum zážitkov. Stále je čas prihlásiť sa na 6. ročník

Váhaví záujemcovia o účasť na šiestom ročníku Slovak Floorball Cupu majú posledné dva týždne na to, aby sa stali súčasťou najväčšej letnej florbalovej akcie u nás, ktorá sa teší obrovskej popularite medzi domácimi tímami, ale priazeň si získala aj medzi viacerými zahraničnými klubmi. Už minulý rok to bol parádny event s takmer piatimi desiatkami tímov a pre edíciu 2023 vieme sľúbiť ešte viac.

Každý tím má garantované minimálne štyri atraktívne zápasy a zo základnej skupiny sa s určitosťou dostane do vyraďovacieho pavúka, ktorý určí jeho umiestnenie alebo ho dostane bližšie k trofeji. Zaujímavosťou turnaja je, že pod jednou strechou sa stretnú elitné slovenské tímy s dlhoročnou tradíciou, nové značky na scéne aj zahraničné partie či hobby hráči, pre ktorých sú florbalové turnaje neoddeliteľnou súčasťou leta. Všetci majú jedno spoločné – Slovak Floorball Cup si maximálne užívajú a kopia množstvo zážitkov spomedzi mantinelov aj mimo nich.

Turnaj SFC považujeme za skvelý spôsob spestrenia letnej prípravy. Po úspešnej sezóne sa chceme čo najlepšie pripraviť na tú nasledujúcu. Tento turnaj považujeme za výbornú šancu vyskúšať si zápasy proti tímom či už z iných krajín alebo vyšších súťaží. Po minuloročnej skúsenosti sa veľmi tešíme, a veríme, že budeme odchádzať opäť minimálne takí spokojní ako minulý rok,“ hovorí Michaela Šinková, ktorá je na čele mladého tímu FBC Bratislava Giants. Preň bola sezóna 2022/23 vôbec prvá v klubovej histórii a Slovak Floorball Cup sa ihneď stal súčasťou programu ženského aj mužského tímu. „V skončenej sezóne sme zažili radosti aj sklamania, od budúcej si preto sľubujeme stabilnejšie výkony a tiež zúročenie nadobudnutých skúseností a tým ukončenie sezóny na lepšej pozícii ako tomu bolo teraz,“ dodáva za účastníka I. ligy žien a II. ligy mužov.

Väčším pojmom rozhodne je AS Trenčín, mužský majster Slovenska spred štyroch rokov a aktuálny vicemajster juniorskej extraligy. Obe tieto kategórie sa na konci augusta predvedú v športovej hale na Junáckej ulici. „Na turnaj sme sa rozhodli vycestovať s elitným tímom juniorov aj mužov, teda s dvomi extraligovými tímami pre spoločné ukončenie letnej prípravy a aby tréneri videli všetkých hráčov na jednom mieste. Hráči sa tak budú môcť presúvať medzi tímami. Dobrí juniori si zahrajú za mužov a dobrí dorastenci za juniorov,“ hovorí Peter Klapita, naznačujúc vysoké ciele. „Chcel by som poďakovať Lukymu Řezaninovi za to, že si našiel čas, osobne nás pozval a vytvoril nám skvelé podmienky. Je skvelé, čo robí. Zháňa slovenské aj zahraničné tímy a aj svojím osobným prístupom sa snaží o to, aby mal turnaj čo najvyššiu úroveň. Mali sme množstvo pozvánok na letné turnaje, mužov aj juniorov, ale cestujeme do Bratislavy, kde vieme, že turnaj vie byť skvele zorganizovaný a nemalou mierou k tomu prispievajú aj voľnočasové aktivity, ktoré Bratislava ponúka,“ konštatuje s úsmevom.

Dlžní vám neostaneme ani tretiu kategóriu pravidelných účastníkov. Český Heineberg AIK sám seba definuje ako turnajový tím a do nášho hlavného mesta jazdí už päť rokov. „Každoročne s nami chodia aj naše dievčatá, len minulý rok sme mali trochu improvizovanú zostavu s jednou formáciou z Česka a druhou zo Slovenska. Tento rok ide ‚klasická‘ zostava z Prahy a teda stála zostava žien. Podarilo sa nám dať dokopy skvelý mužsko-ženský kolektív a celý rok sa na ‚Slovák‘ tešíme, pretože – bez preháňania – pre všetkých našich hráčov je to najlepšia bodka za letom,“ nadšene reagovali na našu otázku, s čím sa im turnaj spája. Porovnávať pritom majú s čím. Každoročne absolvujú zoštyri letné turnaje, vrátane známych pražských pojmov. „Ubytovanie na Zlatých pieskoch je famózne a môžem ho len odporučiť. Niektoré zážitky sú samozrejme veľmi nezverejnitelné, ale florbalovo aj organizačne je to top akcia. Už aby bol august! Práve začíname turnajovú sezónu v Dražiciach, v južných Čechách, ale tešíme sa na tú vašu florbalovú šou. Vždy sa vraciame plní dojmov a je to ťažké zhrnúť. Tešíme sa na zápasy, akciu mimo nich, minulý rok sme dokonca navštívili Slovan Bratislava v predkole Európskej ligy proti Olympiakosu a dúfame, že si to niečím podobným spestríme aj tento rok,“ dodávajú susedia spoza Moravy konkrétnejšie spomienky na leto 2022. Nechýbajú ani športové ciele. „Chceli by sme ísť do štvrťfinále, ale nie je to jednoduché. Hráme florbal celý život, ale starneme a mladí chlapci sú mladí chlapci. Takisto dievčatá by rady postúpili do vyraďovacieho kola, ale nie je to žiadna hračka,“ žartujú na záver.

Slovak Floorball Cup je skvelou a nezabudnuteľnou akciou pre všetky typy hráčov a tímov. Presvedčili sme ťa? Vyplň online prihlášku a poznač do diára dôležité dátumy, nech ti nič neunikne.

Aktuálné články