Prvý hrací deň priniesol 175 gólov

Piaty ročník medzinárodného Slovak Floorball Cupu má za sebou prvý hrací deň, počas ktorého padlo 175 gólov. Najvýraznejšou mierou sa o to pričinila česká turnajová partia Heineberg AIK, AIK Kattohaikaras a Maskantje Juniors. Prostredníctvom streamov alebo priamo v hale sa však dali sledovať aj drámy a rozhodujúce góly v samom závere alebo boje s najtesnejším rozdielom skóre do posledného hvizdu.

Ročník otvorila „open“ kategória mužov, ktorá na úvod ponúkla úspešné ťaženie českých celkov. Heineberg AIK si poradil s mladým bratislavským tímom FBC Giants 11:2, keď už po úvodných siedmich minútach nadobudol jasný sedemgólový náskok. Pridal sa Saros Olomouc, Gykowy Stars dokonca uhájili čisté konto a pokračovali Panthers Pohořelice, Kattohaikaras a Spartak Hluk. Víťazný vstup má za sebou aj jediný slovinský zástupca Krokodilčki. Vlajku slovenských tímov v otvorenej kategórii vztýčili Falcons Stará Ľubovňa aj oba výbery Maskantje Juniors.

V popoludňajšom programe zaujalo bratislavské juniorské derby, v ktorom Snipers zdolali Hurikán 6:1 a ženská konfrontácia družstiev z hlavného mesta medzi Snipers a Giants. Úspešnejšie boli „obryne“ najtesnejším výsledkom 1:0. Spomedzi ženských tímov si tri bodíky do tabuľky pripísali aj Fram Ladies po hladkej výhre 3:0 nad česko-slovensky poskladaným Heinebergom.

Od 15:15 ožila aj najprestížnejšia kategória Slovak Floorball Cupu - „Muži PRO“. Švajčiarsky tím Regazzi Verbano Unihockey po veľmi kvalitnom a vyrovnanom boji pokoril Snipers Bratislava 5:4 a kvalitou nezaostalo ani prvé vystúpenie „domáceho“ mužstva FRAM Flooball Team, ktorý šiel do boja proti českým Bulldogs Brno, ktorí sa v našom hlavnom meste predstavili s tímom do 23 rokov. Jeho súčasťou boli aj Slováci Roman Chovan a Jakub Vitek, ktorí sa podieľali na plnom bodovom zisku po pomere 4:3.

Švajčiarsku prekážku v podobe mužstva Iron Marmots dostali do cesty žilinskí Grasshoppers a hoci nezačali dobre a polčas prehrali o jeden gól, dianie dotiahli do úspešného konca pomerom 4:3. Konfrontáciu dvoch extraligistov medzi Lidom a Dubnicou zvládli lepšie Bratislavčania, hoci gólov sa urodilo málo a mohli za to najmä zahodené veľké šance. Dve základné skupiny elitnej kategórie tak majú na priebežných prvých miestach Regazzi Verbano a ŠK Lido Prírodovedec.

Aktuálné články