Polovica augusta je tu. Ide sa hrať, fandiť a zabávať sa

Žiadna téma v našom florbalovom prostredí nerezonuje v polovici augusta viac ako Slovak Floorball Cup. Jeho 6. ročník je tu a už tradične sa v hlavnom meste môžeme tešiť na konfrontácie popredných domácich tímov aj rôznorodo vyskladaných turnajových partií so zaujímavými individualitami. Minuloročný návrat na scénu vyšiel na výbornú a očakávania ani ciele organizátorov tento rok nie sú nižšie.

Elitná kategória „Pro“ prinesie nabitý program s desiatimi duelov, pričom na výsledku každého z nich záleží a premietne sa do konečnej tabuľky. Priestor na nápravu cez vyraďovacie boje neexistuje a trofej získa ten, kto sa z pätice mužstiev umiestni v konečnej tabuľke najlepšie.

Nevyspytateľná a otvorená mužská kategória má tradične najviac zúčastnených a odštartuje v siedmich základných skupinách. Aj v nej sa zvyknú ukázať veľmi kvalitní a v našich geografických šírkach dobre známi florbalisti. Istou vecou je, že Maskantje Juniors 00 zlato spred roka neobháji a scéna je vďaka tomu otvorená pre ďalších dravcov.

V dvanásťčlennom zástupe zúčastnených ženských tímov nájdeme aktuálne majsterky Slovenska, popredné celky zo susedného Maďarska aj zaujímavé turnajové partie z Českej republiky. Kým pred rokom ženská súťaž celkom zrejme smerovala ku očakávanému finále, tento rok sa s rozšíreným počtom účastníkov čokoľvek predvída a tipuje ťažšie. A za to je organizátor len rád.

Pravidelní účastníci dobre poznajú aj sprievodný program so Shootout Challenge, párty v centre mesta a odporúčame využiť aj wakeboard, Galériu optických ilúzií, bowling či vyhliadku z Ufa za zvýhodnené ceny. Do pozornosti dávame aj charitatívny nádych tohto ročníka a chuť spraviť niečo zmysluplné – pomôcť dvom ľuďom v núdzi.

Čo konštatovať na záver? Všetkým prajeme kvalitný a úspešný turnaj, hlavne bez zranení. Podajte čo najlepšie výkony na ihrisku a o zvyšok sa postaráme my!

Aktuálné články