Po roku čakania opäť akcia. Poznáme prvé výsledky

Rok čakania je za nami a Dom športu od štvrtka opäť obsadila najväčšia letná florbalová akcia u nás. Od skorého popoludnia až do neskoršieho večera vo veľkom padali góly na dvoch ihriskách a my sme dostali zopár indícií o tom, ako pripravené prišli popredné tímy v kategórii „Pro“ aj v ženskom turnaji. Vyvodzovať akékoľvek závery z časti „Open“ je ešte uponáhľané.

83 gólov v otvorenom turnaji

Prvé výsledky sme si mohli dnes zapísať do siedmich tabuliek základných skupín „Open“, kde sa štatistiky obohatili o 83 gólov. V piatok tak veľmi rýchlo pokoríme stovku v tejto časti turnaja, ale z druhej strany možno vypichnúť aj štyri udržané čisté kontá. O ideálnom vstupe môže hovoriť partia Drobci GKS, ktorá v otváracom zápase dňa rozstrieľala Čadcu 12:0. Neprekvapí preto, že práve z týchto farieb sú viacerí členovia popredia tabuľky produktivity. Dominantný bol aj starý známy AIK Kattohaikaras proti Heinebergu výsledkom 6:0 a ďalšie české mužstvá Blue Horses Stochov a FbK Horní Suchá majú v štatistikách rozdiel skóre +6 respektíve +7. Vzácnosťou sú aj dve remízy (Falcons Stará Ľubovňa – JägerBomb a DTF Team Detva Joxers - AIK Kladno). Či to spôsobí zamotanie skupiny, je to cenný úlovok alebo body budú chýbať, ukáže čas.

FRAM a Brno so vstupmi, hodnými „pro“

Ako sme už avizovali, v elitnej kategórii mužov nie je priestor na chyby a každý výsledok je dôležitý. Samozrejme, vrátane dnešných troch. Bratislavské derby medzi Snipers a Lidom bolo prvým „pro“ zápasom tohto ročníka a činili sa najmä obrany a brankári. „Snajperi“ svoj polčasový náskok stratili a z bojiska sa odchádzalo za stavu 1:1. Čo nepadalo v tomto súboji, urodilo sa vo zvyšných dvoch. Domáci FRAM Floorball Team najmä vďaka štvorgólovému Lukášovi Blaszczykovi zdolal AS Trenčín 9:3 a s chuťou si zastrieľal aj jediný neslovenský tím Bulldogs Brno. Jeho výprava vyhrala nad Snipers 8:3. Tí tak majú za sebou už polovicu plánovaného programu na Slovak Floorball Cupe a okupujú priebežné štvrté miesto. Na čele sa vyhrieva FRAM.

Češky víťazili, Maďarky prehrávali

Šesť z 18 zápasov základnej časti sa odohralo medzi ženami, kde sa zatiaľ hrá bez výraznejších prekvapení. Pri letných turnajoch je to možno odvážne tvrdenie, no FRAM Ladies Team aj Harvard Partizánske vstúpil do akcie plným bodovým ziskom a prvé víťazstvo majú na konte aj české tímy Rudý Dračice Týn nad Vltavou a Příjdu dýl, ktoré sme titulovali ako potenciálne čierne kone. Nespomenuli sme ešte dva bratislavské celky, ktoré začali víťazstvami nad maďarskými konkurentmi. Hurikán Bratislava aj Snipers Bratislava tak priebežne okupujú druhé miesto vo svojich základných skupinách.

Aktuálné články