Nedeľná radosť Francúzov a majsteriek Slovenska

Preletelo to ako voda a dnes sme spoločne napísali bodku za šiestym ročníkom Slovak Floorball Cupu. Trofej sa odovzdala v ženskej aj „open“ kategórii, čím sa sklompletizoval zoznam tohtoročných šampiónov. V nedeľu sa hralo dvanásť stretnutí, pričom mužský turnaj štartoval ranným štvrťfinále a tesne pred obedom sa rozbehlo finále žien.

Tigers dokonale načasovali formu

Po základnej časti sme sa tu o francúzskom tíme Tigers nerozpisovali. Veď skončil na treťom mieste svojej skupiny a zdalo sa, že v akcii sú aj kvalitnejšie celky. Lenže vo vyraďovacej fáze začal zostreľovať papierových favoritov, vo štvrťfinále z turnaja vyprevadil Králův Dvůr a finále si zabezpečil výhrou 4:3 nad Drobcami GKS. Finálovým súperom francúzskych „Tigrov“ boli Falcons Stará Ľubovňa a skončilo to 0:3. Výprava z prešovského kraja si tak odnáša striebro. Z desiatich odohraných zápasov vyhrala päť, pričom v nedeľu vyradila vo výbornom zápase Blue Horses Stochov 5:4 a semifinále s Hurikánom Bratislava zvládla pomerom 4:3.

Hoci to nie je práve florbalová terminológia, český tím Drobci GKS, tvorený hráčmi pražského TJ Kobylisy, mal nakročené ku víťazstvu systémom „štart – cieľ“. Už v základnej skupine demonštroval svoju veľkú kvalitu a presvedčivým spôsobom prešiel aj cez kusisko vyraďovacej časti. Medzi najlepšiu štvoricu sa dostal cez Krokodilčkov, na ktorých sa tento rok taktiež dobre pozeralo, ale v semifinále utrpel svoju jedinú prehru. Padol proti neskoršiemu víťazovi Tigers. Presunul sa tak do boja o tretie miesto, kde zdolal Hurikán Bratislava 6:3. Bratislavský tím má z nedele na konte víťazstvo nad Kladnom a dve prehry v bojoch o medailu.


Premiérový triumf Partizánskeho

Ešte pred pár rokmi to bol sympatický tím s mladými hráčkami v druhej najvyššej súťaži, no odvtedy sa stal FBK Harvard Partizánske u nás rešpektovaným pojmom. Po aprílovom extraligovom triumfe vyhral aj na najslávnejšom slovenskom florbalovom turnaji. Nedeľu mu spestrili dvaja českí súperi a obom strelil po štyri góly. V semifinále od Rudých Dračic Týn nad Vltavou inkasoval dva a o dve hodiny neskôr zvládol finálový súboj s tímom Příjdu dýl. 4:3.

Příjdu dýl, vo voľnom preklade „Budem meškať“, dopoludnia nečakane vyhral semifinále proti FRAM-u výsledkom 6:1 a veľmi jasne putoval do finále. Za celý priebeh ženského turnaja to bol šiesty najvyšší výsledok. Po prehre s Partizánskym je strieborný. FRAM Ladies Team nakoniec nevybojoval ani bronz. Vo svojom poslednom zápase nestačil na Rudý Dračice Týn nad Vltavou a tým pádom majú stupne víťazov až dvojnásobné české obsadenie.

Ďakujeme partnerom 6. ročníka Slovak Floorball Cup:

Generálny partner: Florbal4u.com
Hlavní partneri: EXEL, Nadácia ZSE, Bratislavský kraj, Nadácia SPP, Staropramen, TEMPISH Floorball, Slovanet, Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji
Partneri: Salibandy, BNC, Nadácia AXIS, Občianske združenie MAKO SK, FRAM Consulting s.r.o., 3D LAND, UFO, VIVO Bratislava, WAKELAKE
Mediálni partneri: Rádio SiTy, Sport.video, Slovakfloorball.sk, Sport.sk

Aktuálné články