Nedeľa vyniesla zlato top favoritom svojich kategórií

Po sobotnej korunovácii víťazov kategórie Men PRO bolo potrebné nájsť šampiónov ešte v ďalších troch častiach turnaja. Dve zlatá v konečnom súčte piateho ročníka Slovak Floorball Cupu ostávajú na Slovensku a dve sa poberú do zahraničia. O víťazovi juniorskej, ženskej aj open sekcie možno povedať, že sa žiadne finálové prekvapenie nekonalo a z celkového triumfu sa tešia tímy, od ktorých sa to tak trochu očakávalo.

Juniori

Hurikán Bratislava bol jediným tímom, ktorý mal v nedeľu v hre ešte dva tímy. Juniori, podobne ako ženy, však semifinálovú účasť na cenný kov nepretavili. Bratislavčania pritom mali v semifinále favorizovaných Black Angels na lopate, keď viedli už o štyri góly, no Pražania vyrovnali a triumfovali 5:4 po samostatných nájazdoch. Hurikán potom prehral aj zápas o bronz proti T.B.C. Králův Dvůr 0:2. Dvůr v semifinále prehral so Snipers Bratislava 3:7, no tí si streleckú fazónu do finále nepreniesli a Black Angels podľahli 1:5. V juniorskej časti sa tak do bodky potvrdilo umiestnenie zo základnej časti aj v play-off, a to v poradí Black Angels, Snipers Bratislava, Králův Dvůr, Hurikán Bratislava, ŠK Lido a Horsepower. Tomáš Vinkler bol s bilanciou 9+2 najproduktívnejším hráčom a zároveň najlepším strelcom.

Ženy

Cesta ku ženskému zlatu viedla cez dve nedeľné víťazstvá. Dopoludnia totiž boli naplánované semifinálové zápasy a po nich definitívny boj o medaily. Najúspešnejší bol Fram Ladies Team, ktorý vyhral všetkých šesť turnajových zápasov a vo finále inkasoval vôbec prvé dva góly. Harvard Partizánske ho kvalitne potrápil a šesť minút pred koncom bol vo vedení. Potom však skúsenejšie družstvo zavelilo k obratu a zvíťazilo 3:2. Bronz putuje do Maďarska vďaka Phoenixu Fireball. Ten síce doobeda „nakúpil“ od Partizánskeho 3:7, no z prehry sa otriasol lepšie ako Hurikán Bratislava. Domáce florbalistky ku semifinálovej prehre 0:3 s Framom pridali nepriaznivý výsledok 2:4 v poslednom turnajovom vystúpení. Líderkou tabuľky produktivity ženského turnaja sa stala Lenka Červená s 15 kanadskými bodmi, strelecké štatistiky ovládla Timea Kulová so 7 zásahmi. Obe sú z radov Partizánskeho.

Muži Open

Účastníci sekcie „open“ otvárali nedeľu štvrťfinálovou fázou a vychádzajúc z ich pôvodného rozloženia do šiestich základných skupín, skupina A sa ukázala ako suverénne najkvalitnejšie obsadená. Z nej totiž vzišiel zlatý, strieborný aj bronzový tím. Maskantje Juniors 00 svoje účinkovanie uzavreli zlatom a so sumárnym skóre 50:13. Tím pod taktovkou Romana Kozeja vo štvrťfinálovom derby zdolal „kolegov“ z Maskantje a semifinále proti Gykovy Stars aj finále s Kladnom si užil. AIK Kladno berie striebro, keď so svojím finálovým premožiteľom prehralo aj v základnej skupine, ale okrem toho neprehralo žiaden zápas. Gykovy Stars sú bronzoví po tesnej semifinálovej prehre s Maskantje a následnej výhre nad Horses Stochov 9:3. Štatistiky tejto časti turnaja ovládol Jakub Haša zo zlatého tímu s bilanciou 16+10.

Aktuálné články