Elita i omladina. Slovak Floorbal Cup sa vracia po dvojročnej prestávke

Dve haly. Štyri dni i kategórie. Piaty ročník. A najmä stovky zápasov medzi 48 tímami.

Najväčší slovenský florbalový turnaj na Slovensku Slovak Floorball Cup sa vracia jubilejným piatym ročníkom.

Po dvojročnej vynútenej prestávke kvôli pandémii koronavírusu sa 11. až 14. augusta (štvrtok až nedeľa) stretne v dvoch bratislavských halách 48 tímov z celej Európy pobije o trofej víťaza SFC 2022.

Dom športu a susediaca nová hádzanárska hala budú hostiť súboje v štyroch kategóriách – Muži PRO (8 tímov), Muži OPEN (26 tímov), Ženy (8 tímov) a Juniori (6 tímov).

V minulosti na tento turnaj zavítali účastník fínskej najvyššej súťaže Salibandyliigy Nokian, švajčiarsky Basel Regio či český superligista z Pardubíc.

Ani tento rok nebude v kategórii PRO, ktorá vyvrcholí v sobotu 13. augusta o 19.30 v novej športovej hale, núdza o veľké florbalové kluby.

Do Bratislavy zavítajú známe švajčiarske značky Davos Iron Marmots a Regazzi Verbano Unihockey. 

Nechýba ani český Bulldogs Brno, ktorý sa v uplynulej sezóne neúspešne bil o návrat do extraligy. Slovak Floorball Cup 2022 bude pre nich akiste dobrou previerkou pred začiatkom neľahkej postupovej misie.

Medzi elitou si zahrá aj pätica slovenských tímov – Grasshoppers Žilina, ŠK Lido Prírodovedec, Snipers Bratislava, FRAM Floorball team a Šk Victory Stars Nová Dubnica.

,,Berieme to ako prvý vážny turnaj v rámci prípravy na sezónu. Samozrejme, vždy sa aj dobre zabavíme a postretáme ľudí, ktorých vidíme párkrát do roka.  Výnimočný je tento turnaj tým, že celé mesto žije florbalom. Nezáleží na tom, v ktorej časti ste, všade vidíte florbalistu,“ povedal predseda tímu LIDO a brankár Pavol Veninger. 

Finálové duely v troch zvyšných kategóriách sa odohrajú v nedeľu. Zaujímavosťou je, že zo 48 tímov je 26 slovenských, 17 českých, dve švajčiarske a po jednom zo Slovinska, Maďarska a Talianska. 

Vďaka silným partnerom bude SFC 2K22 znovu atakovať post jedného z najkvalitnejších florbalových turnajov v Európe.

Aktuálné články